Neden Her Gün Kitap Okumalıyız?

04 Oca, 2022 - Araştırmak

Neden Her Gün Kitap Okumalıyız? Kitap okumak dünyanın en keyifli aktivitelerinden biri olmasının yanı sıra her gün yapıldığı zaman kişiye sayılmayacak kadar çok artı değer kazandıran bir eylemdir. Peki, neden her gün kitap okumalısınız? Bilim insanlarının kitap okuma alışkanlığının insana kazandırdıkları hakkında yaptıkları çalışmaların sonuçları oldukça ilgili çekici.

neden her gün kitap okumalıyız


 

Neden Her Gün Kitap Okumalıyız?

Dünyada yaşayan tüm insanlar her gün kitap okumanın ne kadar iyi bir şey olduğu konusunda mutlaka hemfikir olacaklardır. Ancak kim her gün kitap okuyor? Maalesef kitap okuma oranı yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyada giderek azalıyor. Kitap okuma oranının azalmasının en büyük nedeni olarak teknoloji, internet ve dolayısıyla mobil cihazların yaygınlaşması görülüyor.

 

O insanı cezbeden matbaa kokusunu duyarak bir kitabın sayfalarında kaybolmanın verdiği zevkin yanı sıra kitap okuma ile zihinsel gelişim arasında direkt bir bağlantı olduğunu gösteren pek çok çalışma bulunuyor. Eğer neden her gün kitap okumalısınız merak ediyorsanız bilim insanlarının kitap okuma alışkanlığının insana kazandırdıkları hakkında yaptıkları çalışmalar tüm merakınızı giderecek ve en yakındaki kitaba sarılmanıza neden olacak.

Neden her gün kitap okumalısınız?

Bilime göre neden her gün kitap okumalısınız?

Daha iyi bir kariyer sahibi olma şansınızı artırır.
Beyninizin egzersiz yaparak güçlenmesini sağlar.
Stres seviyenizi önemli ölçüde azaltır.
Liderlik için gereken özellikleri kazanmanızı sağlar.
Ömrünüzü uzatır.
Daha yaratıcı ve hızlı kararlar vermenizi sağlar.
Benzersiz kişiliğinizi oluşturmanızı ve geliştirmenizi sağlar.
Kitap okuma, alzheimer ile mücadelede en büyük silahınızdır.
Özgüveninizi artırır.
İletişim yeteneklerinizi geliştirir. 

Tags: General, Design, Fashion, Branding, Modern